Blogg

RSS

Lily på besök..

29 Jul 2013Liksom förra sommaren har min bästa kompis Lily varit hos oss på ett längre besök. Hon har varit hos oss i en vecka.
Det är väldigt roligt när hon är på besök, det blir lite fart och fläkt då.

Midsommarafton med sol, bad och bus...

22 Jun 2013

Nu har jag bott ett år i Gusselby och du kom den jobbigaste dagen i mitt liv. Vi har firade Misdsommaraftonen i Kloten.

Det var inte jobbigt i negativ bemärkelse utan att der fanns så mycket att göra så det fanns inte tid att koppla av. Det var sol, bad, bus och båtåkande hela dagen.

Födelsedag ingen...

28 Apr 2013

 

 Det har varit tätt på födelsedagar en tid. Idag är det husses och min tur. Men det gör inget att vi får tårta ofta för det är väldigt gott.

Ikväll blir det nog att gå till sängs tidigt. Det har varit en tuff vecka. Lily har varit på besök hela vecka, det gillar jag verkligen. Det blir fart och fläkt i huset när hon är här.

Sedan är det en annna sak som tröttar ut mig och att våren kommit och det är roligare att vara ute. Jag kan nte gör som Ville ligga ute och vila utan jag springer och busar hela tiden och det tar på krafterna.

Imorgon ska matte och jag till skolan. Det är vi en gång i veckan. Jag hoppas att det blir lite bus med de andra hundarna. Det är kul att busa men övningarna är tråkiga. De vet att jag kan alla övningar, det har jag visat när vi tränar hemma. Så vaför ska det ödslas med tid till det när det finns lekkamrater i närheten.

Ville 10 år

22 Apr 2013

 

 

 

 

 

 

 

Det är tätt på födelsedagar nu. I måndags blev det tårta igen. Det var Ville som fyllde 10 år.


Det är en intensiv vecka med besök av Emilie och Lily. Lily och jag leker med varandra. Ibland jagar jag Lily och nästa stund är det hon som jagar mig. Vi har lika roligt båda två.

Sedan är det dax för tårta på söndag igen. Då fyller husse och jag år.

 

 

Påskbesök...

29 Mar 2013

   

 Vi har besök under påsken. Det är alltid lika roligt när Lily och Disa kommer. För det första så har alltid LIly med sig några extra goda hundgodisar till oss hundar. Sedan har jag någon att busa med. Lily och jag busar ganska mycket. Disa är mest mysig, Jag lägger mig gärna nära henne när hon sitter på golvet. Men jag hoppas att hon lägger sig i sin säng till kvällen, för när de vuxna skall titta på tv vill jag ha min bur att vila i.

Båda vet hur de skall föra sig mot oss hundar och även mot katterna. De är aldrig påträngande eller hårdhänta mot oss.

Sigge fyller 12 år...

24 Mar 2013

Idag fyller Sigge 12 år. Vi grattade honom direkt vi gick upp. Efter frukosten vilade alla en stund. Sedan tog husse och jag en långpromenad i det fina vädert.

När vi kom hem sa husse att vi skulle ära födelsedagstårta. Det var något jag inte ätit tidigare. Men det var det godaste jag någonsin ätit. Jag var snabbat av alla att äta upp min bit.

Mer tårta kommer det snart att bil för Ville fyller jämt den 22/4 och husse och jag fyller straxt efter den 28/4.

En bra lördag...

16 Mar 2013

Jag vaknade idag på ett strålande bra humör och gav husse en blöt puss kl 6:15. Han serverade oss hundar frukost och släppte ut hästarna.

Efter frukosten ville husse vila en stund, men så fort han höll på att soman gav jag honom en puss och sedan lekte jag med mina leksaker till det husse gick upp igen.

När klockan närmade sig tio tänte jag vila en stund men då tyckte husse att vi skulle gå ut och gå.

Vi tog en härlig skogspromenad på drygt två timmar. Jag sprang nästan en mil medan husse bara gick 8 km. Husse gick på skoterspår som är så hårda att de bar honom. På sidan av spåret var skaren så hård att jag kunde springa i full fart.

Jag har också lydit husse till 100%. Gått helt perfekt när jag skulle gå fot och när han ville jag skulle komma, kom jag som ett spjut

När vi kom hem så kom Micke och hälsade på, han är kul för han busar med mig.

Det har verkligen varit en rolig dag, jag har viftat på svansen hela dagen och strålat av glädje.

Mycket bättre än förra lördagen då jag var på träning och inte fick busa.

Ikväll måste jag lägga mig tidigt för annars orkar jag inte väcka husse innan solen går upp.

 

Utvisad...

10 Mar 2013

   

 

Vi har varit på träning i Smedjebacken igen. Jag ville inte träna idag heller. JAG VILL LEKA OCH BUSA och det talade jag om ljudligt. Det resulterade i att jag blev utvisad.

Under utvisningsperioden träffade jag en fem månaders kille som jag fick leka med en stund och då blev jag på bättre humör.

När utvisningsperioden var över hade husse och jag passivitetsträning och tittade på de som tränade.
På slutet av träningsdagen gjorde jag som husse ville. Vi tränade på sidan av de andra och då gjorde jag som husse ville.

Så till slut blev dagen ganska bra.  Jag fick leka lite och husse fick sig vilja igenom.

Vila...

17 Feb 2013

Nu ska jag bara vila. Lily och Disa har åkt hem. Det har varit några roliga men intensiva dagar. Jag vill inte gärna gå och sova för då kan jag missa något.
Dagarna har innehållit bus med Lily och även gubben Ville har det varit fart på. Husse och jag har varit i skogen lite också. Disa är kul så henne måste jag också hålla ett öga på. Som avslutning på Lily och Disas besök grillade vi korv.
Lite bilder från helgen finns här.

Godisregn...

15 Feb 2013

Lily vet verkligen vad som passar sig när hon kommer och hälsar på oss. Hon hade nämligen med sig en påse med stora hungodisar till oss.Så man kan säga att det blev godisregn till oss hundar.

Blir en tuff helg...

14 Feb 2013

Det kommer att bli en jobbig med rolig helg. Lily och Disa kommer och hälsar på oss. Dom kommer ikväll och stannar till söndag. Jag gillar de små människorna, vi är ju nästan lika gamla. Något onödigt vilande och sovande kommer inte att förkomma.

Skoldag i Smedjebacken...

3 Feb 2013

Det blev nog husse som fick rätt. Jag kunde inte sköta mig när vi var i Smedjebacken.

Det är tråkigt och menigslöst att hålla på med sådant trams som att gå fram och tillbaka bland en massa hundar.
Iallafall när man är så stor som jag. Jag talade ljudligt om mitt missnöje. Enligt min uppfattning så kan jag och vet bäst numera, jag är stor nu. Jag är faktiskt 9 månader nu och lättar även på benet när jag kissar som all vuxna grabbar gör.

Vid en sånt tillfälle som igår har det varit mycket roligare om alla hundar släppts lösa, då har ni skulle ni fått se på fart och fläkt

Husse vet att jag kan det han bråkade om att jag skulle göra, det är bara det att jag inte ville idag. Jag ville BUSA.

Det värsta är att det har framkommit hotelser att det inte var sista gången jag skulle på kurs. Jag behöver träning säger dom.

Visst fanns det några plugghästar som uppförde sig bra, men jag är säker på att det var flera som tycke som jag. Det såg jag tydligt.

 //Fredde

Imorgon Smedjebacken...

1 Feb 2013

Imorgon skall husse,matte och jag till Smedjebacken.

Mellansvenska vorsterklubben har en träningsdag som skall gälla för lydnad och apportering.
Husse misstänker att jag kommer att missköta mig. För jag tycker att jag börjar att vara stor nu och kan sköta mig själv. Husse är inte av samma uppfattning.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)